COM HA CANVIAT

La paraula Malta prové del grec <meli> que significa mel. Els grecs anomenaven a la illa melite “dolça com la mel”, degut a la gran producció de mel produïda per les abelles que hi havia en la illa. A més, es coneix amb la paraula fenícia malteh que significa refugi, degut a la gran quantitat de badies en el litoral de la illa

      <Una isla que huele a historia en el corazón del mediterráneo>

Malta es va començar a construir amb els primer pobladors coneguts amb el nom de Sicans degut a la seva procedència de Sicília, a l’edat de pedra (5200 a.C.). Els Sicans, varen habitar a Malta durant 3500 a.C., aquest eren els responsables de la construcció d’algunes estructures arquitectòniques de caire religiós, més antigues que encara es conserven.
Al voltant dels anys 1000 a.C., els Fenicis van arribar a Malta i van ocupar les illes del mediterrani occidental per dura a terme diferents activitats comercials. Llavors, els grecs al voltant del 700 anys a.C. es van instal·lar a prop de la capital de Malta, La Valleta.
Posteriorment, les illes varen ser vigilades per Cartago (400 a.C.) i desprès per Roma (218 a.C.).
Cap als anys 870 d.C. va aparèixer una gran presencia àrab, desprès d’un breu període de domini bizantí. És per això, que la marca cultural dels àrabs és una de les grans presencies que actualment trobem a Malta, essent l’àrab la llengua maltesa moderna.
En el període del 1350 fins arribar a l'entrada dels francesos a Malta trobem primerament l'establiment de la noblesa maltesa i posteriorment el 1561 l'arribada de la Inquisició i al 1566 es va fundar la ciutat de La Valleta.
Amb el pas dels 7.000 anys d’història que marquen el país de Malta, hem trobat molts canvis i hem passat per moltes etapes on queden contemplats tots els aspectes esmentats anteriorment, a més a més la batalla de Llepant, Napoleó i la seva ocupació francesa, el domini britànic i la segona Guerra Mundial, fins arribar a la independència (29 de setembre de 1964), on els britànics seguien tenint un control total del territori. Segons la Constitució a l’any 1964 la reina Isabel II del Regne Unit seguia essent la sobirana de Malta amb un governador general que exercia l’ autoritat.
El 13 de Desembre del 1974, Malta es va convertir en una República dins de la Mancomunitat de Nacions (Commonwealth) amb el president com a cap de l’estat.
Finalment, l’any 2004 Malta es va unir a la Unió Europea accedint a la moneda zona Euro, 1 de Gener de 2008.